Vytlačiť túto stránku

Ako si vyberať nábytok?

Napísal KČ 30. september 2019

Kompletná rekonštrukcia interiéru predstavuje pre mnohé rodiny začatie novej etapy života. Domácnosť, v ktorej žili roky, sa bude zrazu meniť, modernizovať. Nájsť si však kvalitný nábytok, ktorý bude spĺňať všetky požiadavky, sa môže zdať byť ťažké.

Farebné prevedenie

V prvom rade je potrebné vybrať vhodné farebné prevedenie, morenie. Farebné prevedenie nového nábytku sa vždy musí prispôsobovať buď zvyšnému nábytku, čo v miestnostiach ostáva, alebo podlahovej krytine, ktorá je v jednotlivých miestnostiach. V súčasnosti, kedy prevláda minimalistický štýl, sa odporúča vyberať skôr svetlejšie odtiene nového nábytku.

Najskôr vám odporúčame preskúmať všetky nábytkárstva vo vašom meste a až potom ísť na internet hľadať internetové nábytkárstvá, ktoré vám umožnia nábytok objednať aj online. Ak bývate napríklad v Topoľčanoch, najskôr treba vyskúšať, či nenájdete nový nábytok v Topoľčanoch. Možno sa vám nábytok a vhodné farebné prevedenie podarí vybrať na prvýkrát.

Veľkosť

Ak už máte vybraté farebné prevedenie, teraz prichádza na rad výber veľkosti. Veľkosť nábytku by ste mali dôkladne zvážiť, nakoľko napríklad v obývačke potrebujete vedieť, aký maximálny možný rozmer obývačky si môžete dovoliť. Ak napríklad máte kúpené pohodlné matrace 160x200, ktoré vám ešte môžu slúžiť, nemá zmysel kupovať takú veľkosť postele, kde sa tieto matrace nezmestia.

Pomerajte si celú miestnosť, spíšte si rozmery a na základe toho zvážte, aký maximálny rozmer si môžete dovoliť. Určite nechcete pri skladaní nábytku zistiť, že sa vám do miestnosti nezmestí.

Objednávajte v predstihu

Keď už budete mať ujasnenú veľkosť a farebné prevedenie, prichádza na rad objednávanie. Nezabúdajte ale, že nie všetok nábytok, ktorý si budete chcieť kúpiť, budú mať nábytkárstva na sklade. Ak nechcete byť bez nábytku, myslite na to, že je potrebné nový nábytok objednávať v predstihu.