Vytlačiť túto stránku

Najnovšie trendy v zariaďovaní obývačiek

Napísal KČ 22. jún 2019

Spoločenská miestnosť, akou je obývačka, potrebuje po rokoch menšie obmeny. Viaceré gazdinky obmieňajú doplnky v obývačke podľa ročných období. Viaceré však majú tie isté doplnky celé roky a len pár kúpia, aby charakterizovali aktuálne ročné obdobie.

sofa0619

Ak by ste ale mali záujem o modernizáciu obývačky, viete, aké sú najnovšie trendy v zariaďovaní obývačiek?

Prevládanie minimalistických prvkov

Jednoduchosť, čistota, svetlé farby, čisté línie – aj toto patrí k najnovším trendom v zariaďovaní obývačiek. Keďže sa jedná o miestnosť, kde sa prijímajú návštevy a stretáva sa celá rodina, miestnosť nesmie byť rušivá a musí byť dostatočne presvetlená. Práve toto všetko dokáže zabezpečiť štýl, ktorý k nám prišiel z ďalekej Škandinávie. Minimalistický (škandinávsky) štýl patrí k najnovším trendom a viaceré rodiny sa pri rekonštrukciách prikláňajú práve k nemu. Viete prečo? Pretože práve tento štýl im dokáže ponúknuť prostredie, v ktorom si dokonale oddýchnu po hektickom dni.

Ak plánujete rekonštrukciu, zamerajte sa na minimalistické prvky. Ako prvé umiestňujte nadčasové sedacie súpravy na mieru, potom obývacie steny s konferenčným stolíkmi a na záver minimalistické doplnky.

Dominantné sedacie súpravy 

Výrazným a prvým dôležitým prvkom každej modernej obývačky je sedacia súprava. K najnovším trendom v zariaďovaní obývačiek radíme výber veľkých dominantných sedacích súprav. Niektoré obývačky však nedisponujú veľkým priestorom a práve z tohto dôvodu dizajnéri siahajú skôr po kvalitnejších rozkladacích pohovkách, ktoré poskytnú nielen priestor na sedenie, ale aj na spanie.

Dominantné sedacie súpravy nechajte vyniknúť. Keď k nim zladíte dekoračné vankúše, sedacej súprave nebude chýbať vôbec nič.

Okrem prevládania minimalistických prvkov a dominancie minimalistických sedacích súprav prevládajú nad klasickými stropnými lampami bodové svetlá. Ak plánujete modernizáciu obývačky a klasický strop so stropnou lampou vám príde príliš nudný, najmite si firmu, ktorá vám zabezpečí montáž sadrokartónu a nainštaluje bodové svetlá alebo dokonca namontuje podhľadové svietidlá.