Vytlačiť túto stránku

Riešenie malých detských izieb: poschodová posteľ s úložným priestorom

Napísal KČ 30. apríl 2019

Priestor v byte alebo dome je pre každého, kto zariaďuje bývanie veľkou témou. O to väčšou, ak príde rad na úložné priestory. A pri detských izbách to platí dvojnásobne, tam ich totiž nie je nikdy dosť! Čo robiť, ak už nie je miesto pre ďalšiu skriňu alebo komodu? 

aldo 1

Dospelí používajú spálňu naozaj výlučne na spanie, a preto nie je problém, že sa do nej vojde len posteľ, skriňa a nočné stolíky. Lenže deti vo svojej izbe skutočne žijú, detská izba slúži ako herňa, spálňa, učebňa aj obývačka. Pri jej zariaďovaní tak stojíme pred problémom, ako poskytnúť dieťaťu priestor pre všetky jeho činnosti a zároveň sa postarať o dostatok úložných priestorov.

Úložné priestory potrebujú malé aj veľké deti

Úložný priestor je veľmi dôležitou súčasťou každej detskej izby v každom veku. Okrem šatníkovej skrine ho deti potrebujú aj na hračky, učebnice a ďalšie poklady. Ako deti rastú, potrebujú ich čím ďalej tým viac. Izba nie je nafukovacia a ďalšia skriňa, regál alebo komoda už sa Vám tam jednoducho nezmestia. Preto treba hľadať riešenie inde.

Našťastie jedno také riešenie vymysleli nábytkoví dizajnéri za Vás. Nazýva sa detská posteľ s úložným priestorom.Taká posteľ pre Vás bude znamenať značnú úsporu miesta, jednak v bežných izbách, jednak aj v tých malých, kde je inteligentné riešenie často jedinou možnosťou. 

aldo 2

Detská posteľ s úložným priestorom na niekoľko spôsobov

Riešenie úložného priestoru je pri detských posteliach možné niekoľkými spôsobmi. Buď si zaobstaráte poschodovú posteľ, ktorá Vám okrem úložného priestoru ponúkne aj miesto na písací stôl. Alebo siahnete po posteli s nadstavcom, zásuvkou, alebo dômyselným systémom skriniek.

Detská posteľ s klasickým úložným priestorom Vám ponúkne najčastejšie zásuvku pod celou dĺžkou postele. Niekedy je zásuvka rozdelená na dve časti alebo je ešte doplnená poličkou. Istým riešením sú postele s odklápacím úložným priestorom, pre menšie deti však nie je manipulácia jednoduchá a niekedy môže byť až nebezpečná. Oproti tomu zásuvku sami jednoducho vysunú a zase zasunú. Navyše im poskytne dobrý prehľad o tom, čo v zásuvke majú.

Takto riešené postele možno jednoducho doplniť aj nadstavcom, ktorý poskytne ďalší úložný priestor a nebude zaberať ďalšie miesto a navyše bude aj pekne vyzerať. Získate tak poličku na lampičku, skrinku na boku nadstavca alebo regál na hračky alebo knižky.

Detská zvýšená posteľ s úložným priestorom je riešením v prípade, ak potrebujete do izby dostať o niečo viac úložných priestorov. Postele mávajú úložný priestor členitý, spravidla ho tvorí niekoľko skriniek alebo vyšších zásuviek. Také postele Vám poskytujú aj priestor na kreativitu pri výzdobe. Aj tieto postele môžete ešte doplniť o nadstavce.

Cenné metre Vám poskytnú aj detské poschodové postele so stolom a skriňou. Sú to postele, prednosťou ktorých je veľká variabilita. Samotná posteľ je umiestnená hore a pod ňou vznikne priestor pre písací stôl, komodu i šatníkovú skriňu. Úložné priestory často nájdete aj v schodíkoch k hornému lôžku.

aldo 3

Poschodové postele sú veľmi dobrým riešením aj pre rodiny s viacerými deťmi. Obchod s nábytkom ALDO Vám ponúka inteligentné riešenie v podobe poschodových postelí pre dve aj tri deti. Úložné priestory sú veľmi dôvtipne zabudované do konštrukcie celej postele, takže získate naraz posteľ, šatníkovú skriňu, komodu a napríklad regál alebo prístelku pre prípadnú návštevu.