5 tipov ženuškám, čo uznávajú prvotriednu čistotu toalety

Keď sa jedná o kúpeľňu, mnoho z nás si nechá záležať na 100% čistote. A to od vani, až po samostatnú poslednú kachličku. Najviac baktérií sa ale samozrejme udržiava na záchode. Bohužiaľ použiť dezinfekčný prostriedok na noc a potom len spláchnuť nestačí. Ako by sa malo postupovať?

wc 1200 800

1. V prvom rade už v obchode rozoznať či prostriedok je len do toalety alebo na záchod ako taký. Agresívne prostriedky, ktoré čistia vnútro toalety môžu mať pri dlhodobom pôsobení práve opačný efekt. Dokážu rozožrať povrch glazúry, kde sa môžu usadzovať nečistoty a tiež poškodiť pánty sedátka. Na každom samostatnom prípravku je nutné čítať ako daný prostriedok použiť.

2. Keď už saponát máte, môžete ho použiť a zatiaľ, čo bude pôsobiť, klasicky z dolu hore umyte menej agresívnym prostriedkom záchodový rám, misu a kachličky povedľa. Najčastejšie sa zabúda na čistenie pántov a spodnej časti záchodovej dosky, kam je aj ťažšie sa dostať. Túto oblasť nepodceňte. Práve tam je najviac baktérií.

3. Neodmysliteľná súčasť k záchodu je záchodová kefa. Každá správna kefa by mala mať dva druhy štetín. Dlhšie a pružnejšie, ktoré fungujú už pri menšom vytvorenom tlaku a potom tie kratšie a tvrdšie, ktoré vydrhnú aj silnejšie usadeniny a vodný kameň. Po krátkom čase pôsobenia saponátu môžete kefou vydrhnúť vnútorný povrch toalety.

4. Dezinfikovať je za potreby každý objekt na ktorý sa počas použitím toalety a umytia rúk sadá. Doska, umývadlo, kľučky na dverách, a pod.

5. Handry treba odkladať zvlášť. Niektorý využívajú handry jednorazovo, čo môže byť tiež dosť neekologické. Handry z mikrovlákien treba po použití dezinfikovať a neskôr nepoužívať pri upratovaní iných miestností!

Už máte čistú toaletu, ktorá sa ale nečakane upchá? Vonkajšia čistota toalety nekoreluje veľmi s priechodnosťou rúrok a potrubí. To, čo do toalety vhadzujete, môže mať za následok neskoršie krktovanie. Krtkovanie Bratislava je známy pojem vo vyhľadávaní slovenských domácností, práve preto je už teraz úplne bežné krtkovanie nonstop.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.