Minula sa vám farba v tlačiarni? Čítajte ďalej a nebude to problém

Aj keď sú tlačiarne alebo presnejšie multifunkčné zariadenia (ak chceme, aby súčasťou bol aj skener) užitočné mašinky, zďaleka nie sú bežnou výbavou domácností. Sú ľudia, ktorí síce pravidelne potrebujú niečo vytlačiť, či naskenovať, ale odrádza ich nutnosť pravidelne dokupovať spotrebný materiál.

shutterstock_printer21

Ak poznáte typ vašej tlačiarne, určite nebudete mať problém s doplnením farby

Kúpiť papier do tlačiarne, to nie je žiadny problém, avšak keď sa minie farba, to už môže byť zložitejšie. Obzvlášť pre technicky nie príliš zdatné typy. Avšak zďaleka to nie je neprekonateľná prekážka. Sú totižto dva jednoduché spôsoby, ako si vždy správne vyberiete.

V prvom rade však musíte vedieť, čo hľadáte. To je predsa jasné, minula sa vám farba a chcete opäť tlačiť, tak potrebujete nové tonery. Áno, označenie toner sa používa v súvislosti s farbou do tlačiarne zrejme najčastejšie, ale nie vždy správne. Tonery sú totižto len v laserových tlačiarňach. V atramentových sú cartridge alebo jednoduchšie povedané náplne.

Je teda potrebné vedieť, akú tlačiareň vlastne máte. Následne si môžete vhodné tonery alebo náplne vyhľadať podľa značky a modelu tlačiarne. Takéto označenie zväčša býva niekde na viditeľnom mieste, takže zistiť ho by nemal byť problém. Potom stačí hľadať napríklad nové tonery HP a k tomu príslušné typové označenie vašej tlačiarne.

Existuje aj druhý spôsob ako nájdete, čo hľadáte

Druhý spôsob je hľadať podľa typu tonera, či náplne. Ako však zistiť typ tonerov/náplní vo vašej tlačiarni? Jednoducho, bude to uvedené buď priamo na danom tonery, či náplni, alebo na tlačiarni v miestach, kde sa tonery/náplne vkladajú. Potom stačí už len hľadať podľa tohto čísla, čiže napríklad toner CE285A.

Pri hľadaní nových tonerov a náplní môžete ešte naraziť na pojmy originálny a alternatívny. Originálny toner/náplň je priamo od výrobcu tlačiarne. Tie sú najdrahšie, ale zároveň máte garantovanú rovnakú kvalitu, na akú ste zvyknutá s tými pôvodnými.

Slovom alternatívny, prípadne kompatibilný sa označujú tonery/náplne, ktoré sú určené na danú tlačiareň, avšak nevyrobil ich výrobca tlačiarne, ale niekto iný. Zväčša bývajú lacnejšie ako originály, nemusíte sa však báť, že by boli horšej kvality. Minimálne pri bežnom používaní nespoznáte rozdiel v kvalite výtlačkov.

Zdroj obrázka: Autor: Photology1971 / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.